bildet viser doer

Dette er Scenemontage – 29 år etter oppstarten

Det er snart 30 år siden Ulf Ekåsen startet Scenemontage AS. Det var egentlig snekker han var, men da det på det på 90-tallet var nesten helt stopp i byggebransjen, så han muligheter på et helt annet marked – nemlig utleie av sceneutstyr.

Ulf hadde også god erfaring fra denne bransjen, og da det ikke var så mange aktører i markedet, valgte han i 1991 å begynne for seg selv.

Anne Berit og Ulf Ekåsen

Ble fast leverandør

– Det hele startet med et dansegalla-arrangement i Gruehallen, forteller Ulf. I utgangspunktet skulle de selv bygge opp en scene av paller. Men etter en god samtale om hva jeg kunne bidra med, valgte de å leie sceneutstyr. Dette var så tidlig i oppstarten, at jeg hadde ikke noe utstyr selv, men reiste til Sverige for å leie. Det var de så fornøyd med, at vi ble fast leverandør til dansegallaer i årene etter.

– Etter hvert som det ble kjent at Scenemontage leide ut slik mobilt utstyr, har hele bygda vært veldig flinke til å bruke oss, spesielt handelsstanden, Grueturneringen og Gruetunet, sier Ulf.

– Navnet Scenemontage kommer av at vi i oppstarten konsentrerte oss om mobile scener til dansegallaer, teater og idrettshaller. – I dag har vi et langt bredere spekter av tjenester og produkter.

Hunden Keiko er med for å sikre at alt går riktig for seg.

Årene

– Det har vært både spennende og arbeidsomme år, sier Ulf. Kona Anne-Berit nikker bekreftende. Etter hvert som Scenemontage ble kjent, også utover Kongsvinger-regionen, ble etterspørselen etter å leie både scener og telt til ute- og innendørsarrangementer større og større.

Mens Ulf har vært ute på veien for å levere utstyr, begynte kona Anne-Berit å ta seg av det som måtte gjøres på kontoret.

– Ulf er land og strand rundt og leverer utstyr, forteller hun. – Sammen med en samarbeidspartner i Trondheim, Hallspesialisten, var han i vinter helt oppe i Bardufoss med sanitærutstyr til NATO-øvelsen Cold Response. Denne øvelsen ble imidlertid avbrutt før planlagt, da Korona-krisen var et faktum. Det endte imidlertid med at arrangøren kjøpte utstyret for å selv ha det in-house.

Lønnsom drift

– Vi føler at vi har gjort sunne og gode valg opp gjennom årene i forhold til lønnsom drift, sier Ulf. Det har vært bevisst at vi ikke har ønsket å vokse for fort. I 2005 endret vi også selskapsstruktur og ble et AS.

– Opp gjennom årene har vi supplert tjenestene våre, i takt med etterspørselen. Det vi har av produkter i dag er små og store partytelt, med og uten gulv, stoler, bord og benker. Mobile WC, også for funksjonshemmede, luksustoalettvogner, mobilt tømmeaggregat, mobile dusjer med minimalt strømbehov og gjerder.

God kvalitet har gitt lojale kunder

Scenemontage har mange lojale kunder som bruker dem år etter år. Da snakker vi ikke bare lokalt. I flere år har Scenemontage levert mobilt sanitærutstyr, partytelt, mobile scener, salgstelt og -boder til arrangementer over hele Østlandet, og også deler av Sverige.

– Det er veldig hyggelig når vi blir så godt kjent med kundene våre at vi blir tatt med på idèdugnader om hvordan arrangementene deres kan bli enda bedre, understreker Ulf. Da kan det ofte dukke opp nye behov. Det er spennende.

Vedlikehold er viktig

– I vår bransje, som er utleie av mobile toaletter og sanitæranlegg, scener og festtelt med tilbehør, er det ytterst viktig at kundene er fornøyd med utstyret de leier og servicen de får. – Høy kvalitet er det som skal kjennetegne oss, sier Ulf. Alle våre kunder skal få rent, pent og innbydende leieutstyr fra oss. Det er en selvfølge for oss å være nøye med både vedlikehold og ettersyn.

Vi er selvfølgelig glade for å ha så mange lojale kunder som kommer igjen og igjen, og ikke minst anbefaler oss videre.

Vedlikehold er viktig. Her er et av luksustoalettene.

Et spesielt 2020

-Både omfanget og tiltakene rundt Korona ble større og alvorligere enn vi kunne forutse. Pr i dag vet ikke Norge hva som er lov, eller mulig å arrangere inneværende år. Det vi ser pr. i dag er at alle bestillinger frem til 1. september er avbestilt. Hvordan det vil bli seende ut etter det vet vi ikke.

Nå, midt i Korona-krisen har vi imidlertid fått bestilling på mer antibac enn tidligere. Vi har blant annet levert antibac-dispensere til flere butikker-kjeder. Mobile toaletter til industriområder og bedrifter er også noe av det vi har levert mer av nå enn tidligere.

Nå når barnehagene er åpnet igjen er vi glade for at vi har kunnet levere gjerder og anibac-stasjoner, slik at smitteverntiltakene der blir ivaretatt i forhold til antall barn i samme gruppe.