bildet viser en ansatt påbesøk hos guru

TOALETTET SOM KAN STÅ I STUA 

 Ulf Ekåsen i Scenemontage leier ut en type toaletter som du nærmest kan ta under armen og plassere hvor du vil innendørs.

RENSLIG OG LUKTFRI

– Dette er en toalett-type som likner på et campingtoalett, forklarer Ulf. Det er 98 prosent luktfritt, og veldig enkelt i bruk. Inni toalettet er det en engangsbøtte, som man gjør sitt fornødne i. Du heller pellets i beholderen ettersom du benytter toalettet. Hvis den blir full i leieperioden trykker man på et lokk slik at bøtta blir tett. Ved behov har man altså en ny engangsbøtte som stikkes ned i toalettet. Du bytter bare bøtte rett og slett. Og vi kommer og henter og rydder opp.

HVER SIN DO HVOR SOM HELST

– Det siste var betryggende. Hva slags kundegruppe benytter seg av dette toalettet da?

– Det er alt fra hyttetoalett til rehabilitering av bad, for eksempel. I Sverige kjenner jeg til at det har vært flere store rehabiliteringsprosjekter i blokker. Da har alle sitt personlige toalett i blokka, og det er spesielt viktig om natten kanskje. Her hjemme er det mange privatpersoner i distriktet som har rehabilitert bad, som har bestilt såkalt blådo. Det er den vi bruker utendørs på festivaler og liknende. Men fra august og framover tilbyr jeg dette innetoalettet. Av natur er vi skeptiske. Alle har den garantien at hvis de føler det ikke funker så bytter vi til blådo. Men løsningen med det bærbare innetoalettet er både billigere og bedre, også fordi det kan plasseres hvor som helst i huset eller leiligheten.

VELLYKKET PROSJEKT I SISSENERS GATE

– En slik løsning blir veldig aktuell når man skal fornye badet, rehabilitere rørsystem osv.

Et lokalt selskap,- Eidskog og Kongsvinger septik, har et datterselskap, Bygg & VA Rådgiveren, som driver med rørfornying i markedet. De samarbeidet jeg med i Sisseners gate i Kongsvinger tidligere i høst.  Åtte leiligheter skulle rørfornyes, og vi satte opp et toalett pr. leilighet, i tillegg til en toalettvogn utendørs, med dusj. Det ble vellykket.

NÅR VANNET STENGES

– Ved slik rørfornying av bunnledningen/avløpsledningen ut av blokka, stenges jo vannet. Enkelte bruker 12 timers stopp, noen ukestopp. Et prosjekt jeg leverte til i Moss stengte vannet i 12 timer på dagtid, fra 08 til 20. Da er det hendig med innetoalettet, dersom man for eksempel er dårlig til bens, eller på andre måter bevegelseshemmet. En av brukerne hadde toalettet i stua, noen hadde det i et annet allrom, noen på verandaen. Det er et toalett som er utrolig fleksibelt i bruk, sier Ulf helt til slutt.