Bildet viser en mann med caps foran en rød traktor

GOD LØSNING MIDT I ÅKEREN

Når høsten kommer, og markens grøde skal høstes, er det flere ting bonden må ta hensyn til. Kjell Erik Kordal holder til i Åsnes og driver en større potetproduksjon. For å få potetene opp av jorda, har han flere kortidsansatte i høstsesongen.

FRA JORDE TIL JORDE

– Vi flytter jo rundt fra jorde til jorde, og derfor har jeg leid et toalett fra Scenemontage AS. Vi er en seks, syv stykker på jobb samtidig, og dette er en praktisk og god løsning for oss.

Kjell Erik forteller at han bor i nærheten av Ulf Ekåsen, og kjente til bedriften og utleiemulighetene hans da han tok kontakt første gang.

HENTER OG BRINGER SELV

 – Jeg har leid toalett fra Ekåsen hvert år på samme tida i potetopptakinga i over ti år nå. Jeg henter toalettet selv på tilhenger, og leverer det tilbake etter at vi er ferdige, så ordner Ulf resten. Det er en veldig smart og grei løsning for oss. Toalettet er frittstående, og kan plasseres hvor som helst. Jeg frakter det rundt etter som vi flytter på oss, sammen med en hvilebrakke som jeg eier selv. I hvilebrakka har vi vaskemuligheter, og toalettet setter jeg gjerne et lite stykke unna brakka.

Potethøstingen holder på i en fire, fem uker.

 GODT SAMARBEID

– Samarbeidet med Ulf fungerer veldig greit. Jeg tar en telefon i forkant og vi avtaler når jeg kan hente og bringe tilbake. Jeg er jo avhengig av dette tilbudet for de som jobber for meg, og dette en finfin ordning. Jeg har ikke noe direkte sammenlikningsgrunnlag, men prisen er akseptabel, og jeg er godt fornøyd med denne avtalen, avrunder Kjell Erik før han går ut på jordet til traktoren og potetene som venter på å komme i hus.