bildet viser en mann

Mobile sanitæranlegg – et must til arrangementet

Med stadig større idrettsarrangementer og musikkfestivaler har behovet for å leie scener og mobile sanitæranlegg økt kraftig de senere årene.

Mobile sanitæranlegg
Daglig leder og eier, Ulf Ekåsen

Det startet med dans

Ulf Ekåsen startet Scenemontage i en periode av livet hvor han hadde lite å gjøre. Han gikk arbeidsledig og måtte ha noe å sysselsette både hode og kropp med. Da ble det utleie av mobile scener som hobby. Starten var i 1991, og den første kunden var Roy Bråthen som hadde ansvaret for dansegallaene i Gruehallen.

«Jeg pratet med Roy for å få han til å leie mobil scene av meg, i stedet for å bygge scene hver gang de skulle ha dans i Gruehallen. Han var litt i tvil, men det endte med at han leide av oss. Det viste seg å bli suksess. Våre scener har etter dette blitt brukt på mye forskjellige idrettsarrangementer og dansegallaer», kan daglig leder og eier, Ulf Ekåsen fortelle.

Fra scene til telt og mobile doer

Etter en stund ble bedriften utviklet til å leie ut telt. Dette var det mange som var skeptiske til.
«Å ha telt i hagen var ikke helt vanlig for 20 år siden, og mange var skeptiske til å leie partytelt. Nå er det noe annet og vi har hatt god suksess også med våre utleie telt», fortsetter Ulf.

Bedriften ble fortløpende utviklet og mobile toaletter var neste skritt. Det var dansearrangementer som var først ute med dette.
«Vi kjøpte først 2 toaletter som ble stående i hagen min hele sommeren, men året etter kjøpte jeg 5 toaletter til, og da ble det fart på sakene», og Ulf er godt fornøyd med den videre utviklingen. I dag har han 280 mobile doer tilgjengelig og i sommermånedene er få av de ledige.

Kunder over hele østlandet

Selv om starten var sped og hobbybasert, har Ulf nå klart å bygge opp bedriften til å bli mer enn et enmannsforetak. I 2005 ble firmaet gjort om til et AS og i dag har Ulf 2 heltidsansatte i tillegg til seg selv. Sommerstid er høysesongen og da må han ofte stå på fra morgen til kveld. Med kunder over hele østlandet, blir det mye kjøring, og turer til Trysil, Oslo og Tønsberg på en dag er ikke umulig.

Fortsatt i utvikling

Bedriften holder til i Gamlevegen 34 på Grinder, og de eier sine egne lokaler. Utenfor høysesong er det fokus på vedlikeholdsarbeid, både på utstyr og kontorbygg. I tillegg tar de på seg kjørejobber rundt omkring på østlandet. Ulf er fortsatt interessert i utvikling av Scenemontage AS, og har alltid øynene åpne for nye ideer som kan komme festivalarrangører til gode. Sist ut av utleieprodukter er mobile dusjer, og disse blir flittig brukt av idrettsarrangører. Han er godt fornøyd med utviklingen og ser positivt på fremtiden for Scenemontage AS.