bildet viser maskin satt opp

SCENEMONTAGE FØRST PÅ PLETTEN

Jan Haraldsen er vaktmester på Gruetorget på Kirkenær, og sørger blant annet for at folket har nok sprit til å vaske seg med i disse tider. Han er en glad pensjonist, som han selv sier, og har utført vaktmestertjenester her i fire år. I mars ble hverdagen hans, i likhet med alle andres, litt annerledes, og en ny oppgave kom seilende. Jan ble bedt om å sørge for dispensere til hånddesinfisering så og si over natten, etter at statsministeren hadde erklært en type unntakstilstand.

BRENNER FOR DET LOKALE NÆRINGSLIVET

 – Vi var meget raskt ute med dette tiltaket her på Gruetorget. Det begynte med at huseieren kontaktet meg omgående da coronasituasjonen var et faktum den helgen midt i mars. Jeg brenner for det lokale, og tenker alltid lokalt først. Og nettopp i denne situasjonen tenkte jeg at det ville være en bedre og raskere løsning enn om vi skulle ha ventet på de tilbudene fra store firmaer som raste inn etterhvert. Dette var jo en helt akutt situasjon, da det smalt. Derfor tok jeg kontakt med Ulf Ekåsen i Scenemontage, som kunne levere dispensere med håndsprit på dagen den påfølgende uken. Det tok ikke mere enn to timer før han var på plass med alt nødvendig utstyr! Det kaller jeg makaløs service! Vi var nok noen av de aller første til å få på plass dette utstyret.

 

FLITTIG BRUK AV HÅNDSPRIT

Jan forteller at han stikker innom Gruetorget hver eneste dag, da det alltid er noe småplukk som må ordnes, «skrikende» dører (gitterdørene som trenger litt smøring innimellom, red. anm.), bytte av lyspærer, klipping av gress og sope og holde orden ved inngangspartiene.

Dispenserne fra Scenemontage har vært i flittig bruk.-Mitt inntrykk fra det jeg har observert, er at folk stort sett er veldig flinke til å vaske seg med håndspriten, både på vei inn og ut av butikkene. Dispenserne står ved hvert inngangsparti, og vi har tre innganger her. I tillegg står det gjerne håndsprit inne i butikkene, men dette er butikkens eget ansvar.

KAIENE SOM FLYTTET UT

Haraldsen tenker på at det er gjort en god del ved senteret og trekker frem oppgraderingen som ble gjort i fjor sommer.-Da malte jeg hele fasaden her. Vi hadde et kjempeproblem med kaiene. Det må ha vært flere hundre av dem. De flyttet inn på en diger bjelke under taket, en limtredrager som var åpen helt inn til veggen. Her gjorde de sitt fornødne, kan du si, og det var en voldsom jobb å rydde etter dem hver morgen. Så derfor kledte vi inn hele bjelken, og gav fasaden et helt nytt og sobert uttrykk. Tidligere var den oransje, men i fjor ble den malt i to ulike grånyanser, en lys, i taket, og en mørkere på veggene. I taket har vi også fått montert spoter, og det har blitt lyst og koselig.

GODE TILBAKEMELDINGER

Vi har fått så mange gode tilbakemeldinger på oppussingen, og det faktum at kaiene måtte flytte ut, slik at vi ble kvitt deres etterlatenskaper. Jeg får mange spørsmål om hvor de har flyttet hen, men det vet jeg jo ikke. Problemet med kaiene er at det er en type fugler som liker seg i sentrumsnære strøk. Jeg antar at de har funnet seg en diger bjerk eller noe ikke altfor langt unna, kanskje. Når er i hvert fall Gruetorget reint og fint, og fremstår meget hygienisk og flott!

MAKALØS SERVICE

– Vi har vært veldig fornøyde med Scenemontage i denne spesielle tiden. Den fabelaktige servicen de yter, den umiddelbare responsen og oppsett av utstyr de foretok med en gang, og tryggheten ved at Ekåsen selv har kommet innom her stort sett hver dag for å etterfylle, vaske utstyret, og kontrollere at alt går som det skal. Han er en serviceminded kar, og gjør en kjempejobb. Makan til service skal du lete lenge etter!