bildet viser doer

Vognen som venter på trengende gjester

Ulf Ekåsen har fått et nytt tilskudd i stallen sin. Den står og skinner, flunkende ny og ubrukt, på lageret på Kirkenær.

Handel med forsvaret

– Dette er en kombinert toalettvogn som kan stå på tank. Det vil si at den ikke er avhengig av avløp, men at den også kan også kobles direkte på avløp. Og det betyr igjen at den er mye mer fleksibel i bruk. Før koronaen slo til var det lange leveringstider fra enkelte produsenter. I min bransje er vi er jo avhengige av å ha ting på plass i god tid og ligge litt i forkant. Helt i begynnelsen av dette året, i slutten av januar, leverte vi tre toalettvogner som Det Norske Forsvaret kjøpte, og som skulle stå innendørs i Skjold, i Nord-Norge. Det gjorde at vi fikk manko i vareutvalget, og vi måtte hive oss rundt for å finne en leverandør som hadde kapasitet til å levere i mai/juni slik vi er avhengige av i forhold til alle arrangementene og festivalene som sommersesongen normalt innebærer. Vi undersøkte flere steder. I Slovakia var det lange leveringstider, og i Danmark likeså.

England leverer

Jeg har en franchisekollega som holder til i Trondheim, som jeg tidligere har samarbeidet med om bestilling av toalettvogner. Vi jobbet sammen på Skjold, med ordren til forsvaret der. Vi fikk utfordringen samtidig begge to med levering av nye vogner, for vi måtte jo fylle på varelageret. Vi snudde oss til England, der min kollega hadde en forbindelse fra før. Vi hadde lyst på en ny type vogn, og vi vet at det systemet fungerer og at kvaliteten holder. I England hadde de kapasitet til å levere på det tidspunktet vi ønsket. Jeg bestilte to av samme type. Den andre er planlagt levert utpå forsommeren neste år.

Fleksibel og selvstendig

Det utslagsgivende for at valget falt på nettopp denne modellen, er at den kan stå «selvstendig» på tank, og være helt uavhengig av avløp. La oss si at jeg får en forespørsel om å plassere en vogn på en privat adresse, der det ikke er noen kum i nærheten. Det er jo ikke så pent med tjue meter med avløpsrør på plenen vet du. Med denne vognen kan kunden få den plassert hvor som helst man måtte ønske. Enkelte kunder som skal arrangere noe privat, ønsker kanskje å holde festen ute, og unngå at gjestene går inn. Dette kan handle om både slitasje og sikkerhet. Denne modellen er en ren toalettvogn med åtte separate dører, så alle har egen inngang utenfra. Hvert toalett har egen servant og eget speil.

Bryllup på vent

Jeg har jo også en luksusvogn, som ofte brukes i bryllup, men også på for eksempel motorsportarrangementer og bedriftsarrangementer, som har det samme konseptet. Men den er litt finere med treverk og andre snasne detaljer. Og derfor også litt dyrere å leie da.

Nå er jo alt fremdeles ganske usikkert med hensyn til arrangementer i framtida. Vi får se i vinter, hvor haren hopper. Det er flere bryllup og andre arrangementer som står på tapetet, men vi må se an i forhold til smitte. Alt kommer an på hvordan og hvor stort man kan arrangere. Vi får bare håpe på det beste.