bildet viser doer

– Unike på dusjer

Gatebil kjøres fem ganger i løpet av sommersesongen. De har tre arrangementer i Norge og to i Sverige. Hans Jørgen Andersson er arrangør, og er en av storkundene til Grinderbedriften Scenemontage AS.

– Scenemontage er helt unike på dusjene sine. Ingen andre kan levere så bra dusjanlegg som dem. De er helt fabelaktige, sier Hans Jørgen.

– Vi hadde egentlig tenkt å tegne en 20 mil sirkel med utgangspunkt i Grinder, men sirkelen blir ofte 30 mil og mer, smiler daglig leder Ulf Ekåsen.

Kan levere 18 dusjer

– Det er stadig flere som etterspør dusjløsninger til større arrangementer. Vi har holdt på med dette i 10 – 12 år nå, og det er stadig flere som lurer på om vi kan levere slike løsninger. I fjor kjørte vi ut dusjene våre 10 ganger i sommersesongen fra mai til september, og det blir nok minst like mye i år, sier daglig leder Ulf Ekåsen hos Scenemontage AS. Han forteller at Grinderbedriften blant annet kjørte ut to dusjrigger med 18 dusjer i hver til det store Gatebil-arrangementet på Rudskogen i fjor sommer.

– Det meste vi kan levere er fem moduler med totalt 44 dusjer. Det burde holde for de fleste.

Strøm eller diesel

Dusjene til Ekåsen og kollegene hans kan enten benyttes med strøm eller diesel. Ifølge Scenemontage-sjefen er nemlig strøm ofte en utfordring for festivalarrangører.

– Containerne våre krever 16 ampere sikring til dieseloppvarming. Det kan kreve litt planlegging å få til dette, sier Ekåsen. I tillegg til dusjløsninger leverer de alt som kan tenkes av festivalutstyr til store deler av Østlandet og Sverige.

Skinnende rent og lukter godt

Rengjøring og vedlikehold er selvsagt avgjørende for de som skal bruke tilbudet, og dusjene til Scenemontage AS er laget for at dette skal være så enkelt og greit som mulig.

– Vi benytter høytrykksspyler hvis vi kan. Ellers blir det vannslange, vaskeklut og kost. Normalt er det kunden som er ansvarlig for den daglige driften og vedlikeholdet, men vi kan også ta på oss denne jobben. Det gjorde vi for eksempel under VM i rallycross i Höljes i fjor. Vanligvis bruker vi konsentrert citrus-vask, som vi blander i den styrken vi vil ha. Da blir det skinnende rent, og det lukter godt også.

– Vedlikehold og rengjøring er viktig, sier Ulf.